Loading...
MUSIK 2018-01-10T12:42:05+00:00

MUSIKER

På musikerlinjen er BANDET din nye familie. 

I sammenspilsundervisningen kommer vi omkring alle glæderne og udfordringerne der er ved at være en del af et band: Melodier, grooves og rytmer, sange og instrumental numre, musikalsk grundforståelse, stilkendskab, improvisation, jam-sessions er de musikalske elementer,  men også de menneskelige glæder og udfordringer vil komme i spil…det er sjovt men også udfordrende at arbejde så tæt sammen i et team…i en familie.

I løbet af året får du finpudset dine instrumentale evner, og finder ud af, hvad dit instrument kan og skal i samspil med andre. Du lærer at finde dine egne ben at stå på i musikken, og snart bliver det tid til den første koncert.

Vores musiklokaler her det bedste udstyr, klaverer i alle skolens lokaler, masser af trommesæt og sågar trommehuse – hvis du selv vil have et sæt med til at øve på.

SANGER

Sangerlinjen for dig der bare elsker at synge. Her får du  mulighed for at udvikle din stemme, dit udtryk og musikalitet i et trygt sangerfællesskab, og du bliver desuden tilknyttet et sammenspilshold som sanger.

På sangerlinjen kommer du til at arbejde med grundlæggende sangteknik: Stemmefunktioner, vejrtrækning/støtte, improvisation, flerstemmighed, stemmens anatomi, mikrofonteknik, performance og udtryk.

Vi arbejder som et hold og mange genre bliver berørt, så er du til Rock, pop, R’N’B, kor, jazz, acapella og bare elsker at synge, så er sangerlinjen valget for dig.

PRODUCER

Fra idé til Spotify – Du kommer hele processen igennem: musikproduktion fra bunden, lydstudie teknik,  sangskrivning, branchekendskab.
Du lærer de praktiske og tekniske dele af en vellykket optagelse af musikken og får forståelsen af de elementer, der får en sang til at leve.

Vores High-End Pro Tools studie – DREIB STUDIO bliver din nye legeplads.

Gear i DREIB STUDIO
Pro Tools 12,5 HD
Avid D-command mixer
Focusrite ISA828 Pre-amp
Gyraf gyratech 2
Diverse Neumann-mikrofoner
Og meget mere…

SANGSKRIVER

Sæt ord og toner på dine indtryk og skab dit udtryk – Med afsæt i, hvor du er i din proces, lærer du at skrive og finpudse dine egne numre og akkompagnere dig selv.

Vi arbejder i trygge rammer, for at give dig modet til at finde ind til kernen af dit personlige udtryk.
Du kommer til at arbejde med inspirationen som udgangspunkt: Rim, tekster, melodier, hooklines, co-writing, toplining, personlig sparring.

DM i sangskrivning for efterskoler er afholdt 6 gange, og vi er stolte af at vores elever har taget titlen 4 gange.

FOLKEMUSIKER

Du kan nu vælge folkmusik som linje. Her vil du prøve kræfter med den danske tradition med spillemandsmusik, sange og dans – men på den moderne måde!

På folkemusik linjen vil det være oplagt at spille violin, cello, harmonika, akustiskguitar, akustisk bas, klarinet eller  fløjte. Men alle instrumenter er velkommen.

Den Rytmiske Efterskole i Båring samarbejder tæt med Syddansk Folkemusik Talentskole. Det betyder at vi tilretterlægger skemaet sådan at der vil være mulighed for at folkemusik eleverne på DREIB også deltager i storbandet Folkalicious der er en del af Syddansk Folkemusik Talentskole.

På DREIB vil en af de førende danske violinister stå for Folkemusiklinjen og violin undervisningen, nemlig Kirstine Sand Haugaard Rasmussen. Kirstine er opvokstet med folkemusik og uddannet fra folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium.

HIP HOP

Hip Hop er en ny linje. Her kan du lave dit beats, mixe – og sæt ord på – Med afsæt i, hvor du er i din proces, lærer du at lave beats og sammensætte dem til fulde numre. Vi skal arbejde med flow, rim, udtryk og tryk i trygge rammer.
Du kommer til at arbejde med hele hip-hopkulturen og historien bag for at have afsæt til det, du kan arbejde videre med: Rim, tekster, beats, melodier og alt der kan bruges.

SOLOUNDERVISNING

Alle elever på Den Rytmiske Efterskole i Båring skal vælge et soloinstrument eller sang.

Alle instrumenter er velkommen, og vi finder en konservatorieuddannet underviser til dig.

Der er solo undervisning ca. 30 uger om året, men det kan variere pga. projektuger, turnéer og rejser.

Der undervises på alle niveauer, så om du er nybegynder eller har spillet i mange år, kan vi matche dit niveau med de helt rigtige udfordringer på dit instrument.

MUSIKVEJLEDER

Som en del af dit år hos os får du tilknyttet en personlig musikvejleder, som guider dig gennem den vifte af muligheder, som Den Rytmiske Efterskole i Båring  byder på. Du bliver stillet en frygtelig masse spørgsmål, som sikkert vil gøre dig vældig forvirret! Men midt i al forvirringen hjælper din vejleder dig også med at samle trådene igen og guider dig frem til de helt rigtige valg for netop dig. Rigtigt eller forkert findes ikke på DREIB – hos os er udgangspunktet altid, at alt er muligt.

MGK

MGK er et 3-årigt overbygningskursus knyttet til en musikskole. Undervisningen kan foregå over fire år, hvis den kombineres med en gymnasial uddannelse eller anden skolegang.

På Den Rytmiske Efterskole i Båring tilbyder vi udover den normale musikundervisning et særligt forberedende MGK optagelsesprøve forløb.

  • Undervisning i de bifag der vedrører optagelsesprøven, individuelt eller på små hold. Bl.a. klaver LAB for MGK ansøgere.
  • Individuel vejledning og coaching.
  • Vores musiklærere lytter på og giver feedback på dit “optagelsesprøve band”.

Læs mere om MGK her…

FRITIDSMUSIK

På Den Rytmiske Efterskole har du hele aftenen til din egen fulde rådighed. Her er der gang i festen i alle vores øvelokaler, studiet, beatboxen, sangskriverlokalet og all steder der kan bruges. Alt er fyldt med det allerbedste udstyr. Vi praktiserer frihed under ansvar, så det er bare om at komme i gang! Kun din energi og fantasi sætter grænser for, hvor meget musik du kan lave. – Musiklærerne hjælper dig med at komme i gang, og også med at fortsætte.

Banddating

Til dig, der måske er lidt genert ved at gå hen og spørge dine kammerater, om de har lyst til at lave et band med dig, har vi løsningen:

Både i starten og løbende hen over året arrangerer vi banddating. Det går i al sin enkelhed ud på, at vi inviterer alle, der endnu ikke har et band, ned i spisesalen, og så står den ellers på speed dating!

  • Hvilken genre kan du lide?
  • Hvor mange skal vi være?
  • Skal vi lave et rent pigeband – eller drengeband?

Spørgsmålene fyger rundt om ørerne på os, men resultatet er heldigvis altid dannelsen af nye, dygtige bands, som kan bidrage til den musikalske mangfoldighed på Den Rytmiske Efterskole.

Banddoktor

Selvom man spiller i sin fritid, kunne det jo godt være, at man af og til kunne bruge en dygtig musiklærer. Derfor har vi indført begrebet banddoktor. Det går i al sin enkelhed ud på, at når musiklærerne er på aften- eller weekendvagt, så summer de samtidigt stille og roligt rundt i musiklokalerne. Måske ”spiller det bare for jer”, og så er alt jo skønt. Men har I et problem eller to, kan banddoktoren forhåbentlig være med til at diagnosticere, helbrede og dermed sende jeres band videre i den kreative proces.