Loading...
OM OS 2018-06-26T13:40:23+00:00

Den Rytmiske Efterskole er en efterskole med plads til alle, og med højt til loftet og masser af plads til gode og skæve ideer.

Vi vægter forskellighed som forudsætning for det fællesskab du bliver en vigtig del af. Vi giver dig plads til at være den du er fordi vi tror på, at netop dine personlige og faglige egenskaber gavner den fælles ånd.

Vi har til huse i bygningerne fra den daværende Båring højskole fra 1959. På en smuk bakke på Fyn, 2 km. fra motorvejen ligger vores smukke skole, der på en solskinsdag eller en kridhvid vinterdag knejser smukkere end nogensinde hér på toppen af Båring bakke.

Årets gang

August: Skolestart og musikweekend
September:Kontaktgruppedag og musikuge
Oktober: Emneuge og efterårsferie(uge 42)
November: Brobygning og musikuge(x-mas)
December: Flyttedag og koncert
Januar: Terminsprøver og rejse
Februar: Opstart på turne og vinterferie (uge 7)
April: Danmarksturné
Maj: Skriftlige prøver og skolens egen musikfestival
Juni: Mundtlige prøver og sidste skoledag

aktivitetsplan 16/17

Leveregler og værdier

Den Rytmiske Efterskole er en værdibaseret skole. Og hvad betyder det så? Det betyder, at vi har meget få regler, for vi ved af erfaring, at firkantede rammer og kreative tanker ikke hænger sammen. Vi vil gerne have unge mennesker, der i løbet af deres år her hos os lærer at tænke over sig selv i samspil med andre. Hvis du derfor på et tidspunkt kommer til at træde lidt ved siden af, vil du i reglen opleve en samtale med udgangspunkt i vores kerneværdier – respekt, ansvar, tillid og ærlighed. På den måde tror vi, at alle parter lærer mest, og det er jo i sidste ende det, et efterskoleophold handler om.
Selvfølgelig er der også regler, der er ubøjelige. De giver sig selv, men vi nævner dem for en sikkerheds skyld:
• På Den Rytmiske Efterskole respekterer vi hinanden(Vi taler pænt til, om og med hinanden)
• Den Rytmiske Efterskole er en røgfri skole
• Indtagelse – og besiddelse af alkohol og stoffer er strengt forbud og medfører hjemsendelse

Hverdagen

… tjek videoen og oplev hvordan 24 timer kan være på DREIB.

Weekender

På Den Rytmiske Efterskole er der tre slags weekender. I blive-weekenderne foregår der en eller anden aktivitet på skolen, som du forventes at deltage i. Det kunne være den weekend, som vi er nødt til at tage i brug for at blive helt klar til vores turné.
Så har vi de almindelige weekender. Her er det fuldstændig op til dig selv, om du har lyst til at blive på skolen. I disse weekender har lærerne planlagt en eller anden form for aktivitet. Derudover går din tid med at slappe af, hygge dig sammen med dine venner – og måske lave en lille smule lektier?!
Til sidst er der de weekender, hvor vi råder dig til at tage hjem. Et år på Den Rytmiske Efterskole byder på rigtig mange indtryk, og derfor er det godt engang imellem at tage turen hjem til dine forældre for at koble lidt af og mødes med dem derhjemme. Når de andre også tager hjem, går man ikke glip af noget.

Mad og køkken

På Den Rytmiske Efterskole i Båring spiser vi sundt. Det sunde måltid er centralt for en positiv trivsel og samtidig et af dangens sociale omdrejningspunkter. Derfor har sund kost en meget høj prioritet på skolen.

I køkkenet vil vi give elever og ansatte sunde og spændende madoplevelser. Derfor bruges naturligvis friske råvarer med fokus på årstidernes frugt og grønt, gerne købt lokalt.

Læs mere her…

Transport til- og fra skolen

Den Rytmiske Efterskole er beliggende lige midt i Danmark. Vi befinder os på én og samme tid i den skønneste natur ude på landet – og samtidig centralt i umiddelbar nærhed af offentlig transport og motorvej.
• Bus: lige uden for døren
• Tog: 4 kilometer
• Motorvej: 2 kilometer (afkørsel 57 – Nr. Aaby)
• Middelfart: 12 kilometer
• Odense: 38 kilometer
Eleverne kan tage bussen til Middelfart når de skal hjem og retur til skolen. Det tager 15 minutter.

Pris

Pris for et ophold på Den Rytmiske Efterskole i Båring fås ved at bruge nedenstående prisberegner.

Kontakt skolen og hør om mulighederne for individuel økonomisk støtte.

info@rytmiskefterskole.dk